Top
  >  Избрани   >  Съборът в Рожен – туптящото сърце на България + ВИДЕО И СНИМКИ

Днес Рожен е магия, днес Рожен е туптящото сърце на България. ❤🇧🇬

Хора от цялата страна се събраха за поредна година и си дават среща на именитите Роженски поляни за един от най-българските, най-пъстрите и най-обединяващите събори.

Огромният трибагреник ги посреща, а звукът на гайдата ги обединява. Но съборът не е само музика и силни родопски гласове. За поредна година той е средище на повелителите на един от изконните родопски поминъци – животновъдството.

Затова всички, които го посещават могат да се срещнат с най-доброто от местните производители. А те са стотици и предлагат вълшебни неща.

Вижте официалното ни видео от събора тук:

Тук на поляните има за всекиго по нещо. За децата забавления, за любознателните музей и редица въстановки на обичаи и занаяти, за любителите на кухнята и напитките – традиционни родопски специалитети.

Не е възможно да побереш Съборът на Рожен в едно видео. И не бива и да опитваш. Затова ние само ви загатваме за магията и ви препоръчваме, ако не утре, то поне догодина да го посетите.

Елате и се хванете на Голямото роженско хоро, затворете очи и се насладете на гайдите, разходете се и вижте най-добрите примери от българския фолклор, занаяти и съвременно производство.

Рожен е за всеки. 🇧🇬

———————————————

Отново благодарим на

ŠKODA Bulgaria за това, че осигуряват пътуването ни

Vivacom за това, че ни подкрепят във всяка стъпка

България на длан е проект на www.actualno.com

1

post a comment