Top
  >  Добро   >  Честит 3-ти март!

🇧🇬 Честити 142 години свободна България 🇧🇬

Днес видеото ни има мисия отвъд това да показва красиви места и истории. Защото днес ще се опитаме да отговорим на въпроса “Какво ни прави българи?”.

Потърсихме разковничето в периода на Възраждането и посетихме Боженци, Дряново , Трявна, Велико Търново и Шипка. Потърсихме го и в мъдрите думи на Иван Хаджийски и неговата “Оптимистична теория за нашия народ”.

Но историята макар и да дава отговори, не гарантира нищо за бъдещето. Затова се впуснахме на обиколка в настоящето и посетихме едни млади хора, които предизвикват бъдещето с мисията си да създадат Исторически парк. Един нов туристически обект, който има претенцията да бъде най-обхватния като периоди в историята парк от този тип в света. И той се строи тук, в България, на 40 км. от Варна.

Всичко това нямаше да е възможно без подкрепата на вината BOLGARE на Domaine Boyar. Те имат ясна философия, че три неща ни обединяват – природата, традициите и хубавото българско вино, на което сме истински майстори. И са прави.

Ние ще допълним списъка с това видео, но сега искаме да ви оставим да гледате с няколко пожелания:

1 Нека търсим повече неща, които да ни обединяват, а не да се ровим в различията ни.

2 Нека се опитваме да се поставяме на мястото на другия по често, защото не винаги лоши подбуди стоят зад лоши действия.

3 Нека се стараем да бъдем възможно най-добри в това, което правим и да се гордеем с труда си. Защото само с много труд можем да направим България още по-прекрасна.

А сега, приятно гледане и честит 3 март! 🇧🇬

post a comment