Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Тутракан

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ТУТРАКАН?

Тутракан е град в област Силистра, Североизточна България. Той е административен и стопански център на община Тутракан. Разположен е по брега на река Дунав. Населението на града към края на 2009 година е 9476 жители, което го прави второто по големина населено място в областта. Тутракан има многовековна история, като първите данни са от 294-та година. Градът, който се простира по протежението на река Дунав, е изключително подходящ за една спокойна почивка на по-нетрадиционно място.

Какво да правите и видите в и около Тутракан?

Архитектурният резерват „Рибарска махала“
Етнографският музей “Дунавски риболов и лодкостроене”“

Античнатата крепост Трансмариска
Катедралният храм „Свети Николай“

Екомаршрутът „Калимок – Бръшлен“
Мемориалният комплекс „Военна гробница – 1916г.”

Колко ще ви струва?

Настаняване – В Тутракан има няколко хотела, които предлагат настаняване на достъпни цени. Тук можете да получите отлични условия за приятна почивка, риболовен и еко туризъм.

Храна – В града ще откриете основно ястия от българската кухня. Както подобава на един крайдунавски град, ще откриете риби, както и месни и постни ястия, пици, пасти и най-различни десерти.

Транспорт – утракан се намира на около 370 километра от София. Това разстояние се изминава за около 5 часа с автомобил, а с автобус – за около 7 часа.

Дневен бюджет – За да посетите Тутракан няма да са ви нужни много средства. Градчето предлага почивка и спокойствие на изключително достъпни цени, като повечето забележителности са изцяло безплатни.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment