Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Димитровград

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ДИМИТРОВГРАД?

Най-младият български град – Димитровград, е създаден едва през 1947-ма година с обединението на Раковски, Марийно и Черноконево. Градът впечатлява с уникалната си архитектура и добре поддържаната градска среда. Той е с изключително добре развита зелена система, прекрасни паркове и обновена инфраструктура. През последните години усилено се работи по идеята Димитровград да бъде обявен за паметник на културата от национално значение. Целта на проекта е градоустройствените, архитектурни и паркови ансамбли от 1950-1970-те години да придобият статут на национални културни ценности. Именно заради уникалната си архитектура, градът е поканен да участва в европейския проект за тоталитарен туризъм, чийто маршрут включва 15 града. Освен изумителната си архитектура, напомняща за една отминала епоха, в градът има много неща които да видите – Водонапорната кула, Историческия музей, Архитектурния ансамбъл, Светилището на нимфите и Афродита, както и четирите красиви църкви, съградени в Димитровград.

Какво да правите и видите в и около Димитровград?

Парк „Никола Вапцаров“
Парк „Пеньо Пенев“
Парк „Марица“
Планетариума в парк „Никола Вапцаров“

Архитектурният ансамбъл
Историческият музей
Ретро-апратаментът
Домът-музей на Пеньо Пенев

Театър „Апостол Карамитев“
Художествената галерия
Хилядолетното светилище на Афродита
Водонапорната кула

Колко ще ви струва?

Настаняване – В града има няколко хотела, като ви препоръчваме хотел „Афродита“. В този оазис, разположен в гората, можете да си починете пълноценно, като се възползвате от удобствата, които предлага.

Храна – В Димитровград има огромно разнообразие от ястия за всеки вкус. Месни, постни храни, риба, пица, паста, различни специалитети и десерти – всичко това може да намерите в някое от многобройните заведения из града.

Транспорт – Разстоянието от столицата София до Димитровград е около 220 километра. Пътуването е удобно, като с автомобил може да се стигне през магистрала „Тракия“ и „Марица“, след което на Хасково се отбива. Пътуването отнема около 2,5 часа. До града има ежедневни автобусни линии, като разстоянието се изминава за около 3,5 часа, а билетът е на цена около 16 лева. До Димитровград може да се стигне и с влак, като пътуването отнема средно 4 часа, а билетите започват от 11 лева в посока.

Дневен бюджет – Цените в Димитровград са съизмерими с други краища на България, като колко средства ще са ви нужни зависи изцяло от предпочитанията ви за хотел, ресторант и забавленията, на които ще се отдадете.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment