Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Видин

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ВИДИН?

Видинският край заема най-северозападния ъгъл на страната ни, като на практика граничи с две държави – Сърбия и Румъния. Този кът от България е надарен с богата и интересна природа и история, като в него са съчетани живописната природа на планинския пейзаж с необятната шир на Дунавската низина и тихия бял Дунав. Видин е град с над двехилядолетна история, като през годините е носил много имена, сред които: Дунония, Донавия, Дий, Бонония, Бдин, Будин, Видини и днешното Видин. През града преминават 2 европейски транспортни коридора – 4-ти и 7-ми, а именно тук бе изграден и вторият мост „Нова Европа“ над река Дунав между България и Румъния, известен като „Дунав мост 2“.

Какво да правите и видите в и около Видин?

Крепостта „Баба Вида“
Катедралата „Свети Димитър“
Музеят „Конака“

Крайдунавската градска градина
Крайградската зона „Орляка“
Дъбовата гора „Божурица“

Колко ще ви струва?

Настаняване – Във Видин има няколко големи хотела, като някои от тях са буквално в центъра на града и предлагат уютно и удобно настаняване. Има също и по-малки и достъпни семейни хотели, в които обаче също ще намерите тишина и спокойствие след изморителния ден.

Храна – Като разположен на Дунав град, Видин предлага изключително разнообразна храна, като естествено тук има няколко места, на които може да хапнете вкусна морска риба. Освен това заради близостта със Сърбия, тук може да опитате вкусна скара, както и всякакви други деликатеси. Както във всеки по-голям град, Видин предлага и нощни забавления – барове, нощни клубове и дискотеки.

Транспорт – Разстоянието от София до Видин е около 200 километра, като може да се измине с автомобил, автобус и влак. С автомобил пътят се изминава за около 2,5 – 3 часа, а с автобус пътуването отнема минимум 4 часа, като билетът е на цена от около 19 лева. С влак от столицата се стига за около 5 часа, като цената на билета започва от около 14 лева.

Дневен бюджет – Във Видин има достатъчно достъпни хотели, а забележителностите в по-голямата си част са безплатни, така че няма да са ви нужни много средства за да го разгледате. Естествено, и тук всичко зависи от личните ви предпочитания и от това как точно желаете да оползотворите времето си край река Дунав.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment