Top

Кюстендил

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КЮСТЕНДИЛ?

Разположен в подножието на планината Осогово, Кюстендил е един от най-красивите български градове. Със своята хилядолетна история и прекрасно разположение, той е привлекателна дестинация както за българските, така и за чуждестранните туристи. Наричан често “Овощната градина на България” заради прекрасните череши, които растат тук, в града умело се преплитат минало и настояще. Освен с многобройните си църкви, крепости и кули, Кюстендил е прочут и със своите богати лековити минерални извори и условията за СПА туризъм, които предлага. Именно тук се провежда и единственият и неповторим в България Празник на черешата.

Какво да правите и видите в и около Кюстендил?

Алай баня, Дервиш баня или Чифте баня
Художествената галерия „Владимир Димитров – Майстора“
Базиликите на античната Пауталия
Къщата музей на Ильо Войвода

Прокопиевата къща
Пирговата кула
Крепостта Хисарлъка

Храм „Успение Богородично“
Римските терми
Празника на черешата

Колко ще ви струва?

Настаняване – В Кюстендил има огромен избор на хотели, къщи за гости и почивни станции. Градът предлага както настаняване в центъра, така и на по-тихи и уединени места в покрайнините на Кюстендил. Заради изобилието от минерални извори, това е и идеалното място за любителите на СПА процедури.

Храна – В града има изключително богат избор на ресторанти, механи, пицарии и таверни, в които всеки ще открие нещо по свой вкус. Кюстендил е известен и със своите череши, от които се приготвят невероятни на брой и вид ястия, които истински ще ви изненадат.

Транспорт – Разстоянието от София до Кюстендил е около 100 километра. С автомобил те се изминават за около 1,5 часа, а с автобус – за 2 часа. До Кюстендил има и редовни влакове, като разстоянието се изминава за около 3 часа.

Дневен бюджет – Дневният бюджет зависи изключително много от това какво ще правите в Кюстендил. Ако сте решили да се отдадете на СПА процедури ще трябва да се запасите с достатъчно средства. Ако пък просто ще разглеждате забележителности и ще се разхождате, екскурзията до града може да ви излезе значително по-евтино.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment