Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Ловеч

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ЛОВЕЧ?

Разположен в Централна Северна България, Ловеч е един от най-красивите и китни български градове. Неслучайно по време на османската власт е наричан „Алтън Ловеч“ или „Златният Ловеч“, а днес е известен като Градът на люляците. Ловеч е изключително подходящ дори и за краткотрайни екскурзии, по време на които можете да разгледате всичко най-интересно. Ако пък желаете да се отдадете на по-дълга почивка, ще намерите много интересни места, които да посетите не само в него, но и в региона.

Какво да правите и видите в и около Ловеч?

Покритият мост
Бароковите къщи
Зоологическата градина в парк Стратеш

Къщата-музей на Васил Левски
Къкринското ханче
Античната крепост Хисаря

Крушунските водопади
Деветашката пещера
Градската баня „Дели Хамам“

Колко ще ви струва?

Настаняване – В Ловеч има достатъчно на брой хотели, в които ще намерите уюта, който търсите.

Храна – Ресторанти, механи, пицарии – в Ловеч има огромен избор на ястия от цял свят. Естествено, както и в много други градове на страната, тук можете да се насладите на богатството на българската народна кухня.

Транспорт – Ловеч се намира на около 150 километра от София, като с автомобил разстоянието изминава за около 1,5 – 2 часа, а с автобус – за около 3 часа. До Ловеч може да се стигне и с влак, като ако пътувате от столицата, трябва да се прехвърлите на гара Левски. Това обаче не е особено подходящ вариант, тъй като заради престоя, пътуването трае над 5 часа.

Дневен бюджет – Повечето забележителности в Ловеч са със свободен вход, ресторантите и хотелите в града също са достъпни. Ако ще разглеждате забележителности изключително и само в Ловеч, няма да ви е нужен и транспорт, тъй като всички дестинации са на близко разстояние и може да се ходи пеша.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment