Top

Русе

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ РУСЕ?

Русе е град на над 2300 години. Първото известно име е от римско време – Сексагинта Приста, в превод Пристанище на шестдесетте кораба. С вековете градът има много имена – Пристис, Пристаполис, Роси, Руси, Русчук. След Освобождението градът е един от най-развитите в България, често сравняван с австрийската столица Виена. Тук са открити първата печатница в България, първата метеорологична служба, първата пивоварна и първата фабрика за алкохолни напитки у нас. Именно в Русе е открита и първата железопътна линия с маршрут Русе – Варна през 1866-та година.

Какво да правите и видите в и около Видин?

Паркът и пантеонът на възрожденците
Музейятна транспорта и съобщенията
Русенската художествена галерия
Ивановски скални църкви

Къщата-музей на Захари Стоянов
Античната крепост Сексагинта Приста
Крепостта Левент табия
Мостът на въздишките

Русенската опера
Катедралният храм „Света Троица“
Бесарабовския манастир
Брегът на Дунав

Колко ще ви струва?

Настаняване – Както всеки голям град, в Русе ще откриете огромен избор от възможности за настаняване.

Храна – Риба, месо, постни ястия, предястия, десерти – в Русе ще намерите всичко, от което се нуждаете. Тук има много ресторанти, като някои са на брега на Дунав или на понтони в самата река, както и механи, пицарии, сладкарници и места за бързо хранене. Естествено, не липсва и нощен живот.

Транспорт – Разстоянието от София до Русе е около 300 километра. С автомобил те се изминават за около 3,5 – 4 часа, а с автобус – за 5 часа. До Русе има и влак, с който разстоянието се изминава за 6,5 – 7 часа, като при някои от маршрутите се налага смяна в Горна Оряховица.

Дневен бюджет – Като цяло Русе не е от най-скъпите градове в България и тук човек може да си организира екскурзия на напълно приемливи цени. Естествено, нужните средства зависят изцяло от това как прекарвате времето си, при какви условия ще спите и ще се храните, както и на какви забавления ще се отдадете.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment