Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Ивайловград

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ИВАЙЛОВГРАД?

Ивайловград се намира в крайните дялове на Източните Родопи по средното течение на река Арда и нейните притоци Бяла и Луда река. Той е единственият град в България, от който, отправяйки се право на север, се стига до Гърция, като в него живеят около 3800 души. Сгушен сред безкрайни лозови масиви, градът спокойно може да бъде наречен Българската Тоскана. Именно тук се намира и уникалната антична вила „Армира“. В Ивайловград можете да си организирате една прекрасна почивка, заобиколени от зеленина, спокойствие и тишина, далеч от шума на големия град. Освен това може да посетите наистина прекрасни и сравнително непознати за масовия турист места.

 

КАКВО ДА ВИДИТЕ И ПРАВИТЕ В И ОКОЛО ИВАЙЛОВГРАД?

Атеренският мост
Крепостта „Лютица“
Античната вила „Армира“
Язовир „Ивайловград“

Църквата „Свети Пантелеймон“ в село Плевун
Църквата „Свети Свети Константин и Елена“ в село Долно Луково
Единственото в България албанско село – Мандрица
Водонапорната кула

Колко ще ви струва?

Настаняване – В града има няколко хотела, като изключителен уют и удобство предлага къща „Ивайла“, която се намира в центъра на града. Освен нея, Ивайловград предлага настаняване в автентични къщи за гости, в които да почувствате духа на този прекрасен край.

Храна – В Ивайловград има достатъчно ресторанти, в повечето от които се предлага традиционна българска кухня. В тях може да опитате както родопски специалитети, така и различни видове меса и риби. В града има също механи с жива музика, където можете да се повеселите с голяма компания.

Транспорт – Ивайловград се намира на около 370 километра от София, като има няколко варианта за маршрут, ако сте с автомобил. Един от тях, който изглежда най-удобен, е през магистралите „Тракия“ и „Марица“, след което се отбива при Любимец. Пътуването отнема около 4 часа. До Ивайловград няма директен автобус от София, така че е нужно да се сменя, като най-подходящите опции са това да стане в Любимец или Стара Загора.

Дневенд бюджет – В Ивайловград може да се насладите на прекрасна екскурзия и почивка без да са ви нужни значителни средства. Естествено, както при всички дестинации, и тук бюджетът зависи изцяло от вашите предпочитания.)

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

1

post a comment