Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Каварна

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ КАВАРНА?

Град Каварна е разположен на Северното Черноморие, южно от нос Калиакра. Населението на града, който е изключително древен и е основан през 5 век пр. н. е., е над 11 000 жители. До морето се издига труднодостъпният, с почти отвесни скатове, нос Чиракман. По равното му плато са запазени развалините на крепостни стени, ровове, църкви, некрополи, където и до днес се провеждат археологически разкопки и изследвания. Освен плажове и летни развлечения, Каварна предлага великолепни възможности за развитието на екотуризъм и специализиран туризъм – наблюдения и фотографии на растения, на делфини и различни риби в крайбрежните води. Наблизо се намира и резерват „Яйлата“ – културно наследство, останало от античността, както и уникалния нос Калиакра. Районът на Каварна е толкова богат на забележителности и очарователни места, че два-три дни са крайно недостатъчни да ги разгледате. Отделете си поне седмица и задължително посрещнете поне един изгрев на нос Калиакра.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ И ВИДИТЕ В И ОКОЛО КАВАРНА?

Плажната ивица на Каварна
Националния събор „С България в сърцето“
Етнографският музей

Градската градина на Каварна
Църквата „Свети Георги“
Църквата „Свето Възкресение Лазарево“

Музеят на водката
Плаж „Болата“
Нос Калиакра
Мидената ферма „Дълбока“

КОЛКО ЩЕ ВИ СТРУВА?

Настаняване – В града има няколко хотела, като един от най-добрите е хотел „Отдих“, намиращ се в градската градина. Като цяло, заради разположението си на морето, Каварна е много добре разработена туристическа дестинация и тук се намират хотели и къщи за гости за всеки вкус и джоб.

Храна – В Каварна може да се насладите на прекрасна храна, като естествено преобладават заведенията, предлагащи морски деликатеси. Освен различните видове риби, тук са изключителни майстори в приготвянето на миди, като естествено лидер в това е мидената ферма „Дълбока“. За тези, които не обичат морската храна, има голямо разнообразие от ресторанти, предлагащи, месни и постни ястия, скара, пици, пасти, готвени храни и десерти.

Транспорт – Разстоянието между София и Каварна е около 420 километра, а възможните опции за пътуване са с лек автомобил или автобус. С автобус разстоянието се изминава за 7 – 8 часа според маршрута, а билетът е на цена около 30 лева. С автомобил може да стигнете от столицата до Каварна за около 6 часа. Има вариант до града да се стигне и с влак, като трябва да се пътува до Варна, откъдето има редовни автобуси до Северното Черноморие.

Дневен бюджет – Това зависи изцяло от това по кое време на годината посещавате Каварна. Разбираемо, през лятото в разгара на сезона цените за нощувка и храна са малко по-високи отколкото през останалото време на годината.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment