Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Белоградчик

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ БЕЛОГРАДЧИК?

Град Белоградчик е живописно разположен в западната част на Стара планина, в югозападното подножие на Белоградчишкия венец. Благоустроен и приветлив, Белоградчик е сред атрактивните туристически обекти на България. Разположен по хълмовете на Стара планина, градът предлага възможности за излетен, пещерен и конгресен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт и астрономически наблюдения. Девизът му е „Вечен и Млад“, а Белоградчишките скали са истинска емблема на това красиво кътче от Северозапада. В града се намира и най-голямото вътрешно езеро в България – Рабишкото, както и пещерата „Магурата“.

КАКВО ДА ВИДИТЕ И ПРАВИТЕ В И ОКОЛО БЕЛОГРАДЧИК?

Центърът на Белоградчик
Алеята на здравето
Новата спортна зала и стадионът

Природонаучният музей
Рабишкото езеро
Пещерата „Магурата“

Белоградчишките скали и Калето

Колко ще ви струва?

Настаняване – В града има няколко семейни хотела, както и по-луксозни комплекси и места, подходящи за бизнес срещи. Тук всичко зависи от личните предпочитания, като може да се каже, че Белоградчик предлага настаняване за всеки вкус и джоб.

Храна – В Белоградчик може да опитате така наречените торлашки гозби, характерни само за този регион и отразяващи навиците на хранене на местното население. В повечето случаи постна, но много вкусна и здравословна е кухнята на балканджиите, която се е запазила и до днес. За любителите на месо пък има вкусна сръбска скара. Освен това в Белоградчик може да ядете пици, паста, зеленчукови ястия, балканска пъстърва, най-различни ястия и десерти. В Белоградчик има също заведения за бързо хранене и механи.

Транспорт – Белоградчик се намира на около 120 километра от София, като пътят се вие покрай Ботевград, Мездра, Враца и Монтана. Възможните опции за пътуване са с автобус или лек автомобил. С автобус разстоянието се изминава за около 4 часа, а билетът е на цена 16 лева. С автомобил може да стигнете от столицата до Белоградчик за около 2 часа. Има вариант до града да се стигне и с влак, като трябва да се пътува с този до Видин и да се слезе на гара Орешец. Оттам Белоградчик е на около 10 километра, като може да се ползва такси.

Дневенд бюджет – Зависи изцяло от това кои забележителности ще посетите и как ще се храните.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment