Вдъхновете се

Още истории

Дестинации

За проекта

Top

Пловдив

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ ОТ ПЛОВДИВ?

Вторият по големина град в България е известен с хилядолетната си история и богатото си културно наследство. Уникалните хълмове, виещата се през града река Марица, Стария град и античната архитектура правят Пловдив изключително привлекателен за туристи от цял свят. В градът кипи и огромна културна дейност, поради което през 2019-та година той стана и първата в България Европейска столица на културата.

КАКВО ДА ПРАВИТЕ И ВИДИТЕ В И ОКОЛО ПЛОВДИВ?

Старият град
Античният театър
Гребната база

Малката базилика
Арт-кварталът „Капана“
Бачковският манастир

КОЛКО ЩЕ ВИ СТРУВА?

Настаняване – В града има десетки хотели, в които цените са най-различни. В Пловдив ще намерите както огромни хотели, така и по-малки семейни такива. Цените варират според периода, хотела и категорията.

Храна – Храната е изключително разнообразна и за всеки вкус. Има всякакви ресторанти и заведения за бързо хранене – от традиционна българска кухня, през италиански и испански, до мексикански и индийски ресторанти. Наред с тях има изобилие и от улична храна като баници, пици, закуски, дюнери и бургери.

Транспорт – От София до Пловдив може да стигнете с автобус, лек автомобил или влак. С автобус се стига за около час и половина, като цената на билета е 9,50 или 14 лева според часа. Подобно е времетраенето и с автомобил, като отново се пътува по магистрала „Тракия“. С влак обикновено пътуването трае около 2,5 часа, а билетът е на цена около 9 лева.

Дневен бюджет – Зависи изцяло от това, къде ще ходите и как ще се храните. Пловдив предлага всякакви забавления на най-различни цени, така че дневният разход може да варира значително.

Благодарим ви за подкрепата! Споделяйте нашите снимки, видеоклипове и статии. Всяко споделяне ни помага да пътешестваме повече, да снимаме повече, да разказваме повече. Изпращайте ни вашите любими дестинация в България на info@bulgarianadlan.bg!

0

post a comment